Hogyan készül a BB pezsgő?

BB pezsgő

A hazai pezsgőkért rajongó személyek nagy részét mindig is érdekelte, hogy a legnevesebb fajták miként készülnek. Rengetegen keresik fel a BB pezsgő weboldalt csak azért, hogy megismerjék ennek a kedvelt nedűnek az előállítási módszerét, eljárását. Aki erre kíváncsi, minden kérdésre biztos választ kap a bb.hu oldalon. A BB pezsgő készítésekor nyilvánvaló, hogy fontos szerep jut a szüretnek, a szőlő megvizsgálásának és persze az alapbornak.

Az utóbbihoz cukrot és anyaélesztőt adnak. Ezt követően, az élesztőgombák élettevékenységük alatt képzik a szükséges szén-dioxidot és alkoholt. Az erjedési és az azt követő érlelési időt követően, a nedűből kiszűrik az elhalt élesztősejteket és beállítják a végső cukortartalmat, természetesen a BB pezsgő fajtának megfelelően.

A szakemberek ezt a folyamatot hívják expedíciós likőrözésnek. Ez után jöhet a hidegkezelés, a sterilszűrés és a palackozás. Ekkor a palackokat megtöltik az itallal a szakemberek és végezetül marad a dugaszolás, a dugók drótkosárral történő rögzítése, a címkézés és a csomagolás.




A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás